Reacties van wandelaars

Vandaag een heerlijke blote voeten wandeling ervaren onder begeleiding van Annelies en Marinus. Even thuiskomen bij jezelf in de natuur en voelen wat er in het moment te voelen valt en ervaren dat je leeft. We waren met 8 prachtige mensen, het was een fantastische wandelochtend, waarin we de stilte maar ook geluiden en mooie gesprekken konden ervaren. Meer dan de moeite waard om het te komen ervaren. Een aanrader dus!

Rob Janssens

happynez4myself.nl

? ? ? ? ?
Vanmorgen heb ik genoten van een heerlijke blote voeten wandeling in Heesselt! Prachtig gewandeld aan de waalkade. Nieuwe mooie mensen ontmoet en wat was het zonnetje fijn ??☀️?
Dank jullie wel Annelies & Marinus

Ruth Wilgenhof

www.undertheappletree.nl

???De ervaring van een deelnemer!

Voor het eerst ga ik mee met een blotevoetenwandeling. We begonnen met verzamelen bij Kasteel Ophemert I.v.m. het hoge water. Gewoonlijk lopen we in de uiterwaarden van de Waal! Annelies had voor ons allemaal een kop koffie of thee met een heerlijke stroopwafel op een feestelijk gedekte tafel klaar.

Het was nog vroeg en het had in de nacht flink gevroren en ook om 9:45 uur was het nog echt koud. Na de koffie gingen toch onze schoenen en sokken uit en liepen we op blote voeten. Een zeer aparte en intense belevenis, lopen over het nog bevroren gras.

Gelukkig waren er ook stukken met heel veel bladeren, daar was het beter te doen. Al heel snel werd het voor de eerste echt te koud om op blote voeten te lopen. We waren nog met 3 personen, die graag bij de krokusjes wilden komen, maar wat een klein stukje is met je schoenen aan of met mooi weer, bleek nu een onoverbrugbare afstand. We hebben een sprintje terug naar de bladeren genomen en terug naar onze schoenen.

Gelukkig was dit niet het einde van de dag, er waren een paar zeer mooie en leerzame oefeningen. We hebben door de tuin gelopen, met de focus op wat je hoort. Het is leuk te merken, dat je dan inderdaad je andere zintuigen op iets minder scherp zet. De vogels waren ook blij met het mooie weer en lieten zich erg goed horen.

Ook was er een blindloopoefening. Je loopt met zijn 2-en, 1 persoon heeft zijn ogen dicht en wordt geleid door de ander. Dit is een vertrouwensoefening en brengt ook weer het een en ander naar boven.
Een 3de oefening was het rondlopen, en kijken wat je aandacht trok. Kon een krokus zijn, een blad of een boom, of wat dan ook. Als je het op kon rapen, mocht je het mee nemen naar het verzamelpunt, anders vertellen wat het was. Ik had een veertje meegenomen, heb ze veel zien liggen.

Na iedere oefening even verzamelen om te bespreken en naar elkaar te luisteren. Wat levert dit mooie momenten op!! Er is menig traantje gelaten.

Vervolgens gingen we lunchen met zijn allen bij het Dijkhuis in Ophemert. Er was nog steeds een hele warme, bijzondere sfeer. Ook hier zorgde Annelies weer voor de nodige verrassingen en opdrachten. Wat ons nog dichter bij elkaar bracht.

Na een lange, uitgebreide, zeer goede lunch, met mooie warme, liefdevolle gesprekken, namen er een aantal afscheid om naar huis te gaan. Wij zijn nog met zijn 4en gaan wandelen in de uiterwaarden van de Waal. Daar hebben we genoten van de mooie dingen die de Waal aan had laten spoelen, de zon die speelde op het water, de ganzen en de zwaluwen….

Toen ook de ganzen en zwaluwen hun rustplaats op gingen zoeken zijn we omgekeerd en weer terug gewandeld naar het Dijkhuis. Onderweg hebben we de zon zien zakken en kleuren van goud naar oranje. Wat een enorm mooi schouwspel…..
Om een heel lang verhaal heel kort te maken: Ik heb een geweldige dag gehad en geweldige mensen leren kennen. Wat ben ik dankbaar dat ik daar onderdeel van mocht zijn!

Anonieme deelnemer

Ik ben een groot fan van de blotevoetenwandeling!

Wat het met me doe is heel veel.
Je gedachtengang veranderd meer rust in je hoofd! En daar creëer je meer ruimte mee om je eigen prettiger,creatiever,energieker te voelen!

Als je in balans ben… WoW dan ga de energie stromen!! 
Maar blotevoetenwandeling doet veel meer!.

Je voeten hebben directe verbinding met de aarde en dat geef mij zoveel bruisende energie! 
Andere kijk op het leven!
Verbinding met de natuur!
Ontmoeting met andere mensen!

Annelies die de blotevoetenwandeling begeleid doet dit echt vanuit haar hart❤️en dat is voelbaar voor iedereen!

Stap uit je comfort zone! Doe mee met de blotevoetenwandeling!
Het verfrist je op allerlei fronten!!

Berdina Borg

De ervaring van Mario Wakker.
Hij liep op 22 juni mee tijdens de blotevoetenwandeling in Heesselt.

Je moet jezelf eens uitdagen; soms helpt het wanneer een ander dat doet. Annelies van den Bogert: gids en voetreflexmasseur vroeg me al een paar keer om mee te wandelen met een klein groepje op blote voeten.

Op zaterdagmorgen verzamelen in Heesselt, koffie drinken en een eerste kennismaking, gevolgd door een korte uitleg over de wandeling die voor ons ligt en het doel van de wandeling. Ik leerde dat onze voetzolen heel veel zenuwuiteinden hebben die in verbinding staan met de rest van ons lichaam. En door met blote voeten in contact te zijn met de Aarde laten we vanzelf spanning vrij. Voor iemand die een beetje heeft opgelet met Natuurkunde op school, is dit vrij logisch. Maar het bewust ervaren is een ander verhaal!

De stille wandeling duurde ongeveer 2 á 2,5 uur met een rustmoment waar we praatten, inzichten delen en van elkaar leren. Ook een interessante opdracht om met gesloten ogen begeleid te worden en zo in een overgave te vertrouwen.

Na de wandeling was het gezellig thee drinken en huisgemaakte taart in de theetuin aldaar.
www.blotevoetenwandeling.nl Enorm bedankt voor het aanbieden van deze helende reis!
Er worden regelmatig wandelingen gelopen; probeer het zelf maar eens!

? Bedankt Mario Wakker

Mario Wakker

Wat een fantastische ervaring was dat! Vanmorgen liep ik mee met deze Blotevoetenwandeling in de uiterwaarden bij Ophemert. Liefde en Aandacht voor de Natuur en Elkaar maakten de tocht onvergetelijk! 

Dankjewel, Annelies Van Den Bogert en Marinus Behrens! ??

Françoise Groenendaal-Vlug

Een blote voeten wandeling in de uiterwaarden van Ophemert, het was heel fraai re-creëren, ont-moeten en ik vond een steen die voor mij papa symboliseert. Dank Annelies Van Den Bogert

Wendy Hartgers

Allereerst heb je de vrijheid bij Annelies om zelf te bepalen of je op blote voeten wilt meelopen. Je kunt er ook voor kiezen om een klein stukje blootsvoets te lopen. Volg je hart.

Als tip wordt er wel aangeraden om minimaal een half uurtje het te proberen, zodat je toch kan ‘aarden’. Ik zelf loop graag mee om te ontstressen en te genieten van de natuur. Ook nieuwe mensen te ontmoeten tijdens zo’n wandeling is een verrijking voor mij. En naarmate je vaker mee wandelt, bouw je ook een leuke band op met de mensen die ook steeds terugkomen.

Annelies is een echte natuurmens en zeer creatief. Ze blijft ons ‘prikkelen’ met leuke opdrachten tijdens de wandeling. Zoals o.a. blind lopen in duo vorm (vertrouwen creëren) Zoekopdrachten geven…waar trekt jouw oog naar toe in de natuur. Daaruit ontstaan vaak weer hele mooie gesprekken, bij het vinden van de verschillende voorwerpen.

Ik zou zeggen laat je verrassen en loop gerust een keertje mee. En tenslotte na afloop nog even met z’n allen lekker lunchen en napraten over de bevindingen. Hoe gezellig is dat. Ook dan verrast Annelies ons weer met leuke attenties e/o kleine kaartspelopdrachten. De interacties zijn vaak dan ook heel bijzonder. En soms ook emotioneel. Ik ga naar huis met altijd een glimlach en een voldaan gevoel.

Lieve Annelies blijf vooral jouw hart en passie volgen. Dankzij jou ben ik al hele mooie mensen op mijn pad tegen gekomen. Ook privé heeft het mij enorm geholpen om als mens er sterker uit te komen. Daar ben ik jouw altijd dankbaar voor.

Liefs Erita

Erita Lievestro